Oriental Deli (Edam, Noord Holland)

“We zijn twee jonge koks met ieder ons eigen expertise in de Aziatische keuken”. Lees ik op een Facebook add van ‘Oriental Deli’.

En met die zin hebben ze meteen mijn aandacht. Al van kleins af aan hou ik van koken en ben dan ook supertrots op mijn zoon die, mijn vroegere droom, waar maakt. Hij is de beroepskok die ik nooit ben geworden. Tja soms loopt het leven anders 😉. En ik vind het dan ook geweldig dat twee jonge koks van hun passie hun werk maken. Vooral in deze moeilijke tijd.

Ik neem een kijkje op hun website, die er uitnodigend uitziet. Deze heeft een frisse uitstraling en de foto’s van hun gerechten zijn prachtig. Het water loopt me al in de mond en mijn interesse is alleen nog maar meer gewekt! Zal het eten er ‘in het echt’ ook zo uitzien? En nog belangrijker: Zal het net zo lekker smaken als het eruit ziet?!

Ik besluit om wat te bestellen, wel zo makkelijk ná een nachtdienst en met een volgende nachtdienst in het vooruitzicht, en ga voor de Panang Curry met witte rijst (je kunt kiezen tussen witte rijst of Bami) . De Curry is te bestellen met groenten, kip, rundvlees of garnalen. Ik neem de kip.

Op de website staat dat de bezorgtijd voor Edam/Volendam ongeveer 45 minuten is. Ik bestel dan ook direct. Ondanks dat het een zaterdagavond is wordt mijn eten al binnen de 45 minuten bezorgd door een vriendelijke jonge dame. Het eten is netjes verpakt.

Als ik het eten op een bord schep ziet de Curry er ietwat dun uit. Ikzelf hou normaal gesproken van een wat dikkere Curry. De kip is gesneden in een mooi formaat. Naast dat er ruim voldoende kip in zit is hij ook goed gevult met groenten. En de geur….. ik kan niet wachten om te proeven.

Dat de Curry, zoals ik eerder zei, voor mij wat dunner was, is dat totaal niet aan de smaak te proeven. Ik kan me niet herinneren dat ik ooit een Curry heb gegeten die zó lekker romig is als deze Curry. Ook de kip is botermals en smelt haast in mijn mond. Het enige wat ik in het gerecht mis is de Thaise Basilicum. Ik hou van die smaak en hoe deze nog lang nadat je hebt gegeten blijft “hangen”.

Panang Curry van Oriental Deli.

Écht met tegenzin bewaar ik de helft voor mijn zoon, zodat hij de heerlijke Curry ook kan proeven.

Na het eten besluit ik (en dat doe ik nooit) een persoonlijk berichtje te sturen naar deze jongens. Niet lang na mijn berichtje krijg ik een antwoord. Dat siert deze jongen nog meer.

Wat ook zeker de moeite waard is om te vermelden is dat ze ook rekening houden met hun impact op de aarde. Dat doen ze door:

  • Verantwoord gekweekt vis te gebruiken.
  • Alle producten die zij gebruiken worden lokaal verbouwd.
  • Als er biologische opties zijn, verkiezen ze die boven niet biologisch.
  • De boerderijen en boomgaarden waar ze winkelen zijn schoon en duurzaam. (geen pesticiden).
  • Aan het eind van de dag hebben ze een waste app waar je de producten voor de helft van de prijs kan kopen.

Mijn eindconclusie:

Contact gegevens:

Beitelstraat 61K, Edam
Nederland, 1135KV +31 628701621
orientaldeli@mail.com

https://www.orientaldeli.nl/

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s